Súlycsökkentés - DXN

A legtöbben tisztában vannak azzal, mi okozza a zsírpárnák kialakulását, ezért ezzel behatóbban nem is foglalkoznék, viszont javasolnék néhány terméket, amelynek a fogyasztásával egészséges, energikus és kiegyensúlyozott lehetsz. Itt megtalálod a megoldást!

5 egzotikus gyógynövény a Spica teában.

2016.03.22. 17:21 Ganodermabolt

 

spica-tea_big.pngSpica Tea

 A DXN Spica Tea öt különböző gyógynövény, közönséges gyíkfű, egzotikus ízű mandarinhéj, frissítő mentalevél, édesgyökér és Ganoderma-kivonat keveréke.
Hidegen és melegen is fogyasztható, gyógyhatású, frissítő hatású ital.
Ez a könnyed és finom ital nem tartalmaz koffeint, tartósítószert, mesterséges aromákat, színezékeket vagy ízfokozókat, ezért ideális ital lehet minden korosztály számára.


Közönséges gyíkfű (Prunella vulgaris)
A hagyományos kínai gyógyászatban széles körben használt, ennek ellenére az európai fitoterápia számára szinte teljesen ismeretlen. Már Li Shizhen híres gyógynövény ismertetőjében, a Bencao gangmu-ban (1578) is szerepel.

Főbb hatóanyagai: triterpén-szaponinok, szterolok (pl. ekdizon), flavonoidok, cserzőanyag és oligoszacharidok

Első sorban fertőzéses megbetegedések megelőzésére,
szájüregi fertőzések és gyulladások (pl. fogínygyulladás) kezelésére,
daganatos megbetegedések (pl. tüdő) kiegészítő kezelésére (immunmoduláns hatása alapján),
gyulladt bőr és szem körüli gyulladások kezelésére (lemosására) használják.

Mandarin (Citrus reticulata)
A különféle citrus fajokat gyümölcseikért régóta termesztik. A magyar nyelvben több citrusfélét is mandarinnak hívnak (pl. Citrus reticulata, Citrus tangerine, Citrus clementina, stb.), de az Európai Gyógyszerkönyv (Ph. Eur. 5.6) a C. reticulata friss gyümölcséből alkalmas mechanikai eljárással, melegítés nélkül állítja elő a mandarin illóolajat.
A mandarin Dél-Kínában és a Fülöp-szigeteken őshonos, vadon is előfordul, innen terjedt el a XVIII. századtól kezdve Európa déli országaiban (Olaszország, Görögország, Spanyolország, stb.), az amerikai kontinensen és Észak-Amerika egyes országaiban, ahol nagy kiterjedésű ültetvényeken termesztik.

Főbb hatóanyagai: a citrusok táplálkozási értékei főként a rostokban, a vitaminokban (elsősorban az antioxidáns, antikarcinogén és stresszvédő hatású C-vitaminban), növényi savakban, ásványi anyagokban és a flavonoidokban rejlik.

Mezei menta (Mentha arvensis)
A mezei menta hazánkban is vadon termő, Kínában, Japánban és (más változata) Kanadában honos, a mérsékelt égövön nagy mennyiségben termesztett, első sorban illóolaj illetve mentol előállításra használt gyógynövény. 
A legelső kínai említése Lei Xiao: Leigong baozhilun, azaz Lei apó elmélkedései a gyógynövények elkészítéséről c. művében történt az V. században.

Főbb hatásai:
antimikrobiális (mikrobaölő),
görcsoldó,
szélhajtó,
gyulladáscsökkentő,
helyi érzéstelenítő.

A népgyógyászatban felhasználása nagyban megegyezik a borsosmentáéval, az egyes fajok elkülönítése ugyanis nem minden esetben sikerült.
A mai terápiában gyári készítményekben és galenusi gyógyszerformákban (tabletták, cseppek) emésztési zavarok, irritábilis bélszindróma, epeúti bántalmak kezelésére; külsőleg légzéskönnyítő mellkasi krémek, mozgásszervi megbetegedések okozta fájdalmak és fejfájás csillapítására kenőcsök, bedörzsölőszerek és pakolások összetevőjeként, valamint fog- és szájüregi megbetegedések kezelésére alkalmas összetételekben hasznosítják. További felhasználási lehetőségként említhető meg a meghűlések és légúti fertőzések esetén javasolt inhalálás.

FONTOS: a borsosmenta olajhoz hasonlóan a magas mentoltartalom miatt csecsemőknél és kisgyermekeknél kerülendő a mezeimenta- olajat tartalmazó készítmények orr környékén történő használata, valamint az inhaláció alkalmazása. A csökkentett mentol-tartalmú illóolaj viszont biztonságosabban alkalmazható gyermekeknek is.

Kínai édesgyökér (Glycyrrhiza uralensis)
A kínai édesgyökér a hazánkban is ismert édesgyökér ázsiai rokona. Kínában és Japánban vadon is előfordul, Belső-Mongóliában nagy mennyiségben termesztett, évelő növény. A hagyományos kínai gyógyászatban a növény gyökértörzsét és az abból növő  tarackokat használják. Fontosságát jelzi, hogy mind a 2000-ben kiadott Kínai Gyógyszerkönyvben, mind a XV. Japán Gyógyszerkönyvben megtalálható.

Főbb hatóanyagai: triterpénvázas szaponinok (legfontosabb az édes ízű glicirrizin, emellett likviricinsav, glabrolid, glicirretinsav származékok, uralszaponin A, B is található), flavonoidok és poliszacharidok (köztük immunmoduláns hatásúak is)

Főbb hatásai:
gyulladáscsökkentő,
fekélyek képződését gátló és a gyógyulását elősegítő,
köptető,
immunstimuláns
antivirális (herpes simplex és herpes zooster vírusokkal szemben)

Ajánlott napi adagja: 5?15 g gyökértörzs és tarackok vagy 200?800 mg glicirrizin illetve ezekkel egyenértékű kivonat (WHO-monográfia).

Pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum)
A pecsétviaszgomba leírása egy korábbi hírlevelünkben már megtalálható.

Kérem a teát! Megrendelés itt!




A bejegyzés trackback címe:

https://sulycsokkentes.blog.hu/api/trackback/id/tr628517674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása