Súlycsökkentés - DXN

A legtöbben tisztában vannak azzal, mi okozza a zsírpárnák kialakulását, ezért ezzel behatóbban nem is foglalkoznék, viszont javasolnék néhány terméket, amelynek a fogyasztásával egészséges, energikus és kiegyensúlyozott lehetsz. Itt megtalálod a megoldást!

Van, aki le sem akar szokni.

2016.03.11. 16:51 Ganodermabolt


Ma már nem divat dohányozni- mondják a nemdohányzók.

 

lany_dohanyzik.jpg

- Nem akarsz leszokni a cigiről? Egy vagyont dohányoztál már el és mégis szívod? Mindenki arról papol, mennyire ártalmas az egészségre. Mindenki megkérdezi, mi az élvezet a cigiben? Mikor hagyod már abba? 

- Kösz a figyelmeztetést, de nem akarok leszokni a cigiről, mert én élvezem. Na jó, megpróbálom a kedvedért nem gyújtok rá.  Szenvedtem és nem éreztem jól magam, amikor pár napig nem szívtam.  Illedelmesen kipróbáltam a leszoktató rágókat, tapaszokat, sőt gyógyszert is ettem, de még mindig dohányzom és kösz jól érzem magam.

De félreértés ne essék, nem bíztatok senkit, hogy dohányozzon! Ha nekem nem sikerült leszokni, másnak lehet, hogy könnyen megy. Sőt, mindenkinek gratulálok, aki leteszi és többet nem gyújt rá. Gyűjtsd össze hetente az el nem szívott pénzt és csak  magadra költsd! Megérdemled!

Autóimmun betegségemre fekete köményt ( Nigella sativa) szedek évek óta napi 2 kapszulát. Ha tele eszem magam és jól akarok aludni este is beveszek még kettőt. A betegségem kb. fél év alatt javult, majd teljesen rendbe jött, jól vagyok. De nem hagytam abba a szedését, mert észre vettem, hogy más hatása is van. 

Jót tett a dohányzás következtében megjelenő reggeli köhögésrohamok kezelésére, nehéz légzésre és a hangszálakra. 

Észre vettem, hogy selymesebb lett a hangom, eltűnt a jellegzetes dohányos karcosság.

Alaposabban megnéztem mi mindent ír a szakirodalom  a fekete köményről. Párat összegyűjtöttem és megosztom veled.

A fekete kömény magja az ókortól fogva kiemelt jelentőségű. Az i.e. XIV. században élt Tutankhamnon 1922-ben feltárt síremlékében is megtalálták. A Bibliában Ézsaiás könyvében is említik [Ézsa 28:25?27], Mohamed próféta pedig a beszédeit tartalmazó egyik hadísz tanúsága  szerint a következőt mondta róla: Használd a fekete magot, mely minden betegséget gyógyít, kivéve a halált. A legkorábbi feljegyzés róla az ókori Egyiptomból származik. Fekete köménymagot Tutanhamon sírjában is találtak  mintegy 3300 évvel ezelőtt. Az arab kultúrában fekete köményként is ismert  mag „az áldás magja.” Az is érdekes, hogy az iszlám Mohamed próféta azt mondta rá, hogy ez a mag „gyógyír minden betegségre, kivéve a halálra.”

A leukémia, az agy-, a mell-, prosztata-, vastagbél-, hasnyálmirigy- és méhnyakrák kezelésében is kitűnő eredményeket értek el vele.

 

Magja több mint száz egészségvédő anyagot tartalmaz, de a legfontosabb aktív hatóanyag az anigelia cristalina (crystalline Nigellone). Emellett még van benne béta szitoszterol, timochinon, palmitinsav, palmitoleinsav, sztearinsav, mirisztinsav, linolsav, protein, B1-, B2-, B3-itamin, folsav, kalcium, réz, vas, foszfor és cink.

De nem csak a daganatos megbetegedések kezelésében segít. Akik a következő  betegségektől szenvednek, azok is bátran alkalmazzák. Ilyen a hajhullás, az allergia, az arcüreggyulladás, az ideggyengeség, az ingerültség, a hörghurut, az influenza, a cukorbetegség, a szívbetegség, a hasmenés, a fejfájás és a migrén, a magas vérnyomás, az álmatlanság, a bélférgesség, a letargia, a candida, a vesebántalmak, az ízületi gyulladás és két komoly bőr betegség.

Fekete kömény és az ekcémák

hatekony_borapolas_egyenlo_egeszseges_szep_bor.jpg

Az  ekcéma egy fajta bőrgyulladás, melyet erős viszketés és bőrpír kísér, a megjelenő foltok pedig felülfertőződhetnek és a folyamatos vakarás miatt megvastagodhatnak. Általában  az ízületek területét érinti, a kezelés alapja pedig a hidratáló, szteroid tartalmú kenőcsök, súlyosabb esetekben pedig  immunszupresszív kezelésre is szükség lehet. A köménymag olajnak kiváló bőrlágyító hatásai vannak, mivel egy nem zsíros alapú réteget képez (nem zsírmolekulákból áll) a bőr felületén,  miközben a bőr számára szükséges tápanyagokat is szolgáltat.

Egy klinikai vizsgálat után, melynek során összehasonlítottak egy, az ekcémák kezelésében használatos szteroidkenőcsöt (Bethamethasone) és a napi kétszer alkalmazott Nigella sativa, azaz feketeköménymagot, azt találták, hogy mindkettő ugyanolyan hatásos a tünetek enyhítésében.A köménymag mellett szól, hogy nincs mellékhatása.

 

A feketekömény és a pikkelysömör

A pikkelysömör (psoriasis) olyan bőrbetegség, amely testszerte  kiterjedt, rózsaszínes plakkokban jelentkező bőrhámlással jár, ehhez néha viszketés és fájdalom is társul. A jelenséget  egy fokozott immunreakció okozza, az epidermisz bőrsejtjeinek túlzott osztódása révén. A feketekömény elismert hatásai közé tartozik az immunsejtek számának szabályozása is, ebből kifolyólag pedig a szervezet  abnormális sejtosztódással szembeni kontrolljának támogatása.  Azonban egy nem rég végzett tanulmány  vizsgálatai kimutatták, hogy a Nigella sativa  ezek mellett szöveti, sőt sejti szinten is  psoriasis ellenes hatása van.
 


A fekete kömény magja az arab, indiai és török konyha egyik legértékesebb fűszere. Íze enyhén a hagymáéra emlékeztet. Megtörve a fekete borséra  és az oregánóéra hasonlít. A Közép-Keleten a kenyérfélék tetejére szórják.

A DXN Black Cumin Plus kapszula összetétele: Nigella sativa 99%, Piper nigrum 0,5%, Eugenia caryophyllus 0,5%

Javasolt mennyiség: napi 2 kapszula, Én innen szerzem be : Megrendelés itt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulycsokkentes.blog.hu/api/trackback/id/tr718465576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása